Google+ Followers

Daisypath Anniversary Tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 25 January 2012

Pregnant Kali ke-5

Aku mmg x sangka akan 'lekat' semula lepas 2 bulan keguguran. Mungkin ada beberapa faktor yg boleh aku andaikan sebagai penyebab rezeki ini dtg dengan cepat:

1) Kerja ala2 bercuti selama 3 minggu di China masa berpantang - stress free, jgn stress2..

2) Berurut lagi dengan Nek Mah the Bidan Power utk sedapkan badan lepas blk dr outstation tu..

3) Abis pantang, terus bersama suami sesuai dgn kiraan waktu subur - cycle 28 hari jadi hari ke 10 - 14 tu mmg betul2 subur.. Ni terbukti sbb tahun ni 2 kali aku lekat...

4) Amalkan ayat2 al-Quran yg diberikan ustaz2 di samping rawatan ruqyah yg mereka berikan - ada mandi air daun bidara (Darussyifa'), mandi ngn garam bukit, minum air zam-zam, sapu minyak habbatussauda di sendi2, solat hajat oleh anak2 yatim dan tahfiz (Darul Ruqyah)

# Lepas rawatan2 tu jugak, aku rase semangat aku semakin kuat.. x mudah terperanjat atau takut2 sendiri..

Walau bagaimanapun, itu semua usaha kita, Allah swt jualah yg menentukan. Wallahua'lam..

14 comments:

  1. tahniah! semoga this time selamat smp ke delivery day ye. sy pn br p Darussyifa'. ustaz ada sebut air daun bidara. cmna tu eh? sy lupa nk tnya ustaz tu detail.

    pastu nek mah bidan power tu kt mana? cm best je ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yannie... kt situ ade jual, sepeket RM5 kalu x naik harga la.. yg tu mereka dah rugyahkan, kita tinggal mandi 3 hari berturut2 sebelum Mahgrib.

      Kalau nk buat sendiri pun boleh, carik daun bidara dan bacaan rugyah tu buat sendiri. Cer surf ayat2 ruqyah yg perlu di baca.

      Nanti sy buat entry psl Nek Mah ni yer ;)

      Delete
  2. Alhamdulillah....Semoga M2B dan baby sihat2 hendaknya.Amin...Congratz yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih puteri, sy pun doakan kwn2 kite semua sihat dan mendapat rezeki yg sama..

      Delete
  3. tahniah n alhamdulillah..moga awak n baby sihat2 selalu..sy tgh berusaha lg..ade RU...

    ReplyDelete
  4. tq anis.. insyaAllah RU bukan penyebab ketidaksuburan atau xleh pregnant. Yakin yer =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Salam qaseh boleh email pde sye details mak yah urut tu..email sye eiyraloliee97@yahoo.com
      Dan bagaimana nk pergi ke darusyifa tu..kene call dulu ke

      Delete
  5. Aa salam sheira, boleh share no tel dan alamat nek mah tu? Ni email saya shairah_abubakar88@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. salam sis..ada x no fon nek mah n address dye? boleh x emailkan dekat sy.. assasin_9090@yahoo.com

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Salam . Tahniah . Sis bole email no tel nek kiah nurqasehcolection@yahoo.com ( single " l " for colection . Tqvm

    ReplyDelete
  9. Salam.. boleh x emel ke norayuedrina@gmail.com sy bhrp sgt.. please..

    ReplyDelete
  10. Assalam..boleh emelkan alamat n no telefon nekmah ke suhanaroslan@yahoo.com

    ReplyDelete