Google+ Followers

Daisypath Anniversary Tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 16 January 2012

First Kick Untuk Baba~

Jika sebelum ni aku hanya merasakan denyut2an halus jer di perut yg comel ni, skang denyutan2 tu semakin kuat dan jelas.. 'Duk'.. 'Duk Duk Duk' kalau die tendang. Alhamdulillah, rase nk menitis airmata ni. Biasanya pun denyutan tu terase jika aku berehat, relax, menyandar di kerusi atau baring. Sekarang tgh buat kerja opis pun terase die bergerak2.. Seperti ombak. Rase nk ketawa pun ada sbb kadang2 tu aku rase seperti digeletek.. Subhanallah besar rahmatMu ya Allah, sukar nk gambarkan perasaan ini..

Aku perasan baby start tendang kuat hari Khamis lepas, masa nk tdur biasanya aku ajak baby bace ayat kursi dan 3 qul sambil tgn letak di perut, mengusap2 dia. Elok abis baca, baby terus gerak2 dan tendang kuat2.. Terus aku panggil DH untuk letak tgn die kat perut, DH pun rase 'Duk Duk' "Ei kuatnya tendang bonda" kate DH.. Lepas tu kami ketawa sama2.. Syukur ya Allah, indahnya saat itu. So, esok2 pun DH dpt rase baby tendang lagi dan selepas ni tu, DH pun gunakan baby jerla utk balas dendam kat bonda ni.. Sikit2 ngadu ngn baby n suh baby tendang bonda.. Jaat huhuhu...

4 comments:

  1. alahai bestnya ayh bby da dpt rs bby tendang..
    sy nie 24mgu pn rs bby tendang cam samar2 jer,sian papa dia pn xdpt ase ag salu jer tny bby da tendang ke arini..huhu

    ReplyDelete
  2. xlame lagi la tu zura, relax2 selalu n ckp2 dgn die ok.. mungkin sbb perut sy ni x berapa besar n berat pun x naik byk sbb tu da bleh terase..

    ReplyDelete
  3. we are in a same boat! sy pun dah 19W1D (semalam) and dah rasa quickening tu last week! it was awesome! "duk duk duk.." hehe.. hubby pun dah byk kali rasa.. i was smiling all the way while reading your entry.. ^__^

    ReplyDelete
  4. inaz.. semoga dipermudahkan urusan kita nnt.. thx for reading my blog.. apa blog awak?

    ReplyDelete