Google+ Followers

Daisypath Anniversary Tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 9 January 2012

Kaki Cramp!

First time kaki cramp, sakitnyer~~  Terjaga dari tdo sbb kaki kiri cramp smpi terangkat ke atas. Terkejut DH dgr aku merengek terus tya kenapa2 smbl pgg perut aku.. Aku lak rase sakit sgt smpi xleh bercakap, so tunjuk jerla tang kaki yg da terangkat ke atas tu.. Airmata da nk meleleh dah...

MasyaAllah, sakitnya smpi ke pinggang rase. Tak mcm cramp2 yg pernah rase sebelum ni. Bila cerita ngn famili diorg ckp bese la tu, nnt tdo tinggikan lg kaki.. member lak ckp nnt akan kerap berlaku dan bleh rase mcm kaki tu nk cramp.. Bila perut da besar lagi kerap dan sakit.

Aku ade survey kat tenet, katenyer kaki cramp ni sbb kurang kalsium ye ker? Tp aku minum jek susu hari2.. Kalau sesape ade tips, harap boleh share yer .. TQ =)

3 comments:

  1. salam..ade amik pil calcium tak..maybe boleh amik..so boleh la tampung kekurangan kalsium yg tak cukup dlmm bdn..

    ReplyDelete
  2. my friend penah kena cramp teruk..dia lg la..tgh preggy and at d same time bf her 1st child.at that point of time dia hanya amik 1 biji calcium so doc advised her to increase dosage of calsium.dia kate minum susu memang tak cukup utk tampung ibu preggy.kena makan pil..

    take care dear..

    ReplyDelete
  3. Melur, doc x bg pun. Dia kte obimin cukup. Masa 1st trimester pun bg asid folik jer, iron n B12 pun dia x kasi. Dia kate vitamin tu leh dpt drpd makanan harian.

    Myself, ok.. same la cam melur ckp yer.. Ok nnt nk g tya doc klinik panel la..

    ReplyDelete