Google+ Followers

Daisypath Anniversary Tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 28 March 2013

Buang Rahim

Tersentap tak kalu doc bagi cadangan gitu? My ofcmate seorang TTC-ian. Berkahwin hampir 4 tahun dan suami sering outstation.

My ofcmate tu mmg ade masalah dengan period cycle. ni aku tau gitu2 jer sebab x berapa rapat dgn die takkan tetibe sebok nak menanya plus biler aku dah ade baby sendrik takut die cakap aku nk belagak puler.

Tup2 from her close frens they story mory dat she kene buang rahim. and ofkos smpi bebiler pon TAK AKAN dpt baby. OO no wonder die amik anak angkat. Now the anak angkat already 3 yrs. But when April about to come, status FB die mmg akan menyedihkan but she keep her spirit strong and still mulut becok ramah melayan org.

Ini cume motivasi buat kawan2 TTC lain. Jangan berputus asa selagi masih ada harapan. kalu dah xder rahim apalah harapannyer lagi kan. Di samping tu jaga lah rahim kite sebaiknya. Kawal pemakanan mana yg perlu. Bukan sbb org kate mkn tu lah sbb xleh ngandung tp sebenarnya utk kesihatan rahim. Elakkan drpd fibroid, cyst dll. Exercise juger penting.

#sejak bersalin sakit bawah perut belah kiri lepas D&C dulu makin sakit kalu jogging xtau la kenapa..

Wednesday, 27 March 2013

Salam 2013

Salam, suku tahun 2013 da hampir nk tutup tirai baru nak ucap selamat tahun baru ker? hihihi.. Sebenarnya aku da x aktif dengan blog ni tapi bile bukak email penuh plak inbox. jadi, rase mcm nk aktifkan blog ni and keep sharing apa yg aku rase dan lalui dgn kowang.

Semoga terus support blog ni and we support each other. Dun ever give up ok.