Google+ Followers

Daisypath Anniversary Tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 27 September 2011

TTS = Trying To Sustain Pregnancy

Pg semalam, borak2 ngn Puan Melur Roslan a.k.a Orang Kecil di gmail melalui emel dan chat. Rase yg menggelodak di fikiran hilang jap lepas Melur begitu supportive sekali. Terima kasih ye Melur.


Byk bende yg kami bualkan dan Melur ada dptkan beberapa artikel mengenai punca2 keguguran dan byk beri moral support utk aku terus berusaha dan strongly suggest me to meet Prof Hamid Arshat. Thx byk2 again yer Melur. Artikel2 tu basically sume aku dah baca dan akhirnya akan pergi ke 1 point yg sama di mana pemeriksaan rapi perlu dilakukan..


Jadi, mungkin boleh kata aku ni bukan TTC-ian sbb aku bukan trying to conceive tp to sustain pregnancy.. So Melur namakan aku sebagai TTS - trying to sustain .. hehehe boleh gitu? So far, blog2 yg aku lawati sume menceritakan pengalaman u ol utk conceive sedangkan aku menceritakan pengalaman aku yg sering keguguran. Hmm ada sama ker? Tp pokoknya, semuanya ingin menjadi ibu kan..


Kalau ada yg kenal mereka yg mempunyai masalah yg serupa dgn aku, harap boleh inform blog diorg. Kerjasama anda amatlah dihargai .. cewahhh~

3 comments:

  1. Salam Sepasang Kurung Biru=)

    Saya ada sepupu. dia pernah sakit tonsil. pernah makan ubat & operate. baru2 ni dia jumpa doktor pasal dia susah nak sustain pregnancy & doktor tu ckp rahim dia lemah & kemungkinan kesan dari ubat yg dia ambil masa dia sakit tonsil dulu..

    Wa'Allahua'lam..

    maybe awak boleh try berubat cara Islam kot. cara Islam tau.. bukan tradisional main bomoh2..sbb ada jugak dgr sbb 'saka' keluarga so susah sustained. iyelahkan, zmn tok nenek kita dulu mana nak tau..

    ReplyDelete
  2. SBK,
    kalo bukan kita yg ade pengalaman yg sama beri semnagat sapa lagi kan? not a bit deal la..sy ikhlas..sbb bile beri semangat kt awak..sama jugak mcm beri semnagat kat diri sendiri..itu yg saya rasa..

    benda2 mcm nie byk faktor nye..yelah ade yg keluarga samapai 11 org adik beradik..tup tup..dia susah plak nak dpt..faktor baka ke? ini pendapat saya..

    saya rasa byk faktor persekitaran dan makanan kita..org2 dulu..sume boleh idup panjang sbb xmkn benda2 yg dah di proses..ulam2 depa byk mkn..kita skrg nie..sumer fast food..frozen food..terdedah kepada toksid dan toksin..mcm2 lg kalo nk dibincangkan..

    cume..perlu satu aje..sentiasa ingat..ALLAH beri satu2 penyakit tue..mesti ade ubatnya..yakin dan tawakal kepdanya.insyaALLAH..hidup lebih tenang..

    ReplyDelete
  3. aisyah:
    wslm.. terima kasih aisyah. rawatan islam sy da mula sejak awal tahun hari tu.. harap Allah SWT temukan sy dgn jawapan yg sy cari.

    OK:
    betul.. bila kita bg org lain semangat, kita pun akan rase bersemangat.. cuma kdg kala perasaan goyah tu muncul plak =p

    ReplyDelete