Google+ Followers

Daisypath Anniversary Tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 15 September 2011

First Period Lepas Keguguran

Alhamdulillah hari ni da bleh jalankan semula kewajipan Rukun Islam yg ke-2 setelah 11 hari 'bercuti'. Rasanya inilah period paling lama sejak kahwin. Walaupun DH sudah senyum2 sumbing tp aku hanya senyum kambing sahaja woha~


4 Sept. lalu adalah hari pertama aku didatangi bendera Jepun actually sehari sebelum tu pn aku da diintai oleh Mr. P tp aku igtkan darah bese kerana luka dalaman or sumthing. Setelah aku pastikan bebetol masa 4 Sept. tu, aku sebulat hati mengatakan bendera Jepun sudah dtg. Tp aneh sekali period kali ini sbb tiada darah yg banyak spt kebiasaannya cuma sedikit2 spt spotting gitu.So aku hya pakai pantyliner yg tebal tu jer..


Hm risau tu ada la juga tp leh tak aku nk tenang2 dan berfikiran positif 'Oh itu bese jer yer, puan x perlu risau' Iskkkk *gigit jarisss*


Ni. rekod FDM (First Day Menstruation) yang aku err.. igt:


Gugur: Dis 2007 (12wk)
Cara: blood spotting, turun sendiri
Tempoh nifas: 60 hari, darah byk gila
Period: errr Mac 2008 kot..



Gugur: Apr 2009 (10wk)
Cara: D&C
Tempoh nifas: 5 hari, darah kurang sikit dr period
Period: Jun 2009


Gugur: Jan 2011 (8wk)
Cara: blood spotting, turun sendiri
Tempoh nifas: 14 hari, darah bese cam period
Period: Mac 2011



Gugur: Jul 2011 (14wk)
Cara: blood spotting, turun sendiri
Tempoh nifas: 27 hari, darah banyak
Period: Sept 2011


Skang perut tgh rase sebu dan kelihatan kemboong sekali sbb hari2 g open opis dalam seminggu ni.. haihhh gitulah selagi Syawal yg mulia ini belum berakhir hihihi




4 comments:

  1. byk kali dah awk gugur..ya ALLAH ..tabahnye awak..
    sy doakan semoga awk berjaya dpt kan baby ek... =)

    ReplyDelete
  2. ya Orang kecil.. org hanya lihat kita ni happy go lucky jer tp dalamnya hya kita dan Allah SWT jer yg tahu..

    amin.. terima kasih yer.. sy doakan awk juga =)

    ReplyDelete
  3. tabahnya awak. Semoga awak dikurniakan rezeki itu secepat yg mungkin dan semoga baby sihat dalam kandungan sehingga dilahirkan. Ameen

    ReplyDelete
  4. amin. terima kasih Lady Mira.. mcm mana pun kita kene hadapi jugak kan ..

    Sy doakan perjalanan awk lancar, awk dan baby sehat sehingga melahirkan.. amin.

    ReplyDelete