Google+ Followers

Daisypath Anniversary Tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 13 October 2011

Masalahnyer....

Bg rakan2 TTC, nampak 2 line masa buat UPT adalah kegembiraan yg dinanti2kan tp aku? Entahlah.. tak tahu nak rasa apa.. Sebaik nampak 2 line jer, aku mesti terkedu.. tiada lagi kegembiraan seperti masa kali pertama dan kedua conceive.. Yg ada hanyalah pelbagai soalan yg sarat bertakung di dalam kepala otak ni.. 


Semalam appointment di HUKM, aku dpt Doc V pulak. So sajelah aku bertanyakan mcm2 hal berkaitan penjagaan pregnancy kalau aku pregnant. Bila aku cakap, aku nk cuti tanpa gaji, nak rehat, Doc V kata rugi, sbb sekiranya masalah aku adalah 'cardio' baby, jadi apa yg aku buat seperti tak bermakna apa2 buat baby.


Kalau kita dapat normal pregnancy, usia janin 6 -7 minggu da bleh nmpk heartbeat atau filter heart.. tapi aku, smpi sudah2 tak nampak. lalu janin pun gugur (tak hidup).. 


Sebelum aku balik, Doc V doakan aku murah rezeki dan banyakkan solat hajat.. InsyaAllah, itulah jalan terbaik utk kami lakukan...

8 comments:

  1. ooo itulah namanya mis abortion ye..saya doakan yg baik2 aje ye..betul..org yg dah pernah gugur akan rs mcmtu kan? tp tula saya pun baru sekali tp threatened..tp hrtu doc xbgtau apa2.skrg mungkin ada masalah hyperthyroid..belum confirm.tunggu jela

    ReplyDelete
  2. mahujadibu.. ya mcm tulah. bila filter heart tiada doc akan declare kita mis abortion. Kalau hospital gomen mereka akan bg tempoh 2 minggu utk gugur sendiri kalau private die suh kita opt for d&c..

    ReplyDelete
  3. Harap tabah menghadapi.. dan semoga semuanya baik2..

    ReplyDelete
  4. bila da ade history mcm ni mmg lain kn bile tgk upt. tp ujian kamu maha hebat. sy yg baru sekali gugur pon da rs sgt sakit. mentally.

    skrang bile disahkan pregnant, sy xtahu nk react macam mana. cuma lebih kpd mahu baby selamat sahaja. mmg takut kalau ujian itu dtg lg. tp sy sudah sedia andai itu ketentuannya.

    ni pon blom scan lg, entah macam mana la agaknya. sempat ker tidak. sy pon xtahu. haihh..

    harap kamu tabah. dan kuat.

    ReplyDelete
  5. JD..
    betul tu.. rase buntu lg mcm mane nk selamatkan pregnancy tu.. stress smpi bleh gado dgn hasben..

    tp sy harap awk x putus asa carik pakar yg bersesuaian..

    Alhamdulillah, sy telah ketemu pakar yg sesuai utk sy, yg berikan ubat lain drpd ketiga-tiga pregnancy terdahulu.. harap kandungan seterusnya selamat dan begitu juga utk awk..

    btw, awk gugur sama sbb mcm sy ker?

    ReplyDelete
  6. ni nk panggil aper nie?

    sy baru sekali gugur. skrang tgh pregnant 6minggu. harap ok. xtau camne lg. ni pon iui.

    pakar kasik ubt per? boleh share?

    ReplyDelete
  7. JD, panggil sy qaseh jer..

    awk IUI, lain ubat. mcm sy masalah perkembangan baby jadi mungkin sy ada penyakit Lupus / SLE /

    ReplyDelete