Google+ Followers

Daisypath Anniversary Tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 27 December 2011

Alhamdulillah =)

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi, akhirnya kandungan ku berjaya melepas trimester pertama.. Sekarang kandunganku sudah berusia 16w. Terima kasih buat doa kawan2 yg sudah mengetahu dr awal dan maaf aku pohonkan kepada TTC yg lain kerana x share berita kehamilan ini pada peringkat awal.. Maklumlah, kes aku berlainan dgn korang yg sukar utk conceive sedangkan aku bermasalah utk mengekalkan kehamilan aku..

Dah lama x hapdate blog dan singgah blog kwn2 entah ape citer korg kan? Maaf sekali lagi bukan sengaja, rindu rasenyer dgn korang (walaupun x pernah bersua muka).. Ikutkan byk pengalaman aku yg nk dikongsikan dgn korang tapi panjang kisah di sebalik kejayaan melepasi trimester pertama ni.. Dipendekkan citer, aku diminta pakar utk berehat di hospital selama 2 bulan setengah. Nah.. sebaik aku disahkan pregnan 6w terus aku dok kat wad smpi la 16w ni.. Mcm2 ubat dan injection yg diberikan smpi lebam2 lengan, montot, perot.. kalau abis lebam sume cucuk kt peha plak huhuhu..

Skang masih terasa loya yg teruk, menurut doc wad, selagi aku inject ubat hormon, aku mungkin akan rase loya2 tu kuat lg lar.. Hmm loya x per jgn muntah.. xtertanggung rasenyer kalu muntah2 ni.. Anyway vision pun ade prob skang.. So , another reason yg aku xkn update blog sgt sbb xleh ngadap laptop or tgk tv lama2..

Til then, jupe lagi =)))

** Sebelum gugur tercalar jiwa parah, jgn kau gugurkan airmata
     Sebelum putus tali Tuhan Yg Esa, jgn kau berputus asa..

# Jangan berputus Asa - Spider

6 comments:

  1. tahniah, jaga diri.. semoga selamat sampai melahirkan :)

    ReplyDelete
  2. Tahniah dan take care yer...semoga selamat sampai melahirkan dan dpt tgk baby membesar dpn mata sampai dewasa...=)

    ReplyDelete
  3. tahniah yea,semoga semuanya dipermudahkan sehingga bersalin nti.doakan juga untuk saya,
    jemput singgah ke blog sy..

    ReplyDelete
  4. nurryama, amin. sy doakan utk awk juga.. terima kasih..

    cheq sue, sy pun doakan awk juger... insyaAllah nnt sy jenguk2 k

    ReplyDelete
  5. tahniah..kita menghadapi masalah yg agak sama..sekarang sy dah 2x keguguran. skg follow up ng PPUM..

    ReplyDelete