Google+ Followers

Daisypath Anniversary Tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 1 December 2011

Sains VS Mistik

Idea untuk pergi berjumpa ustaz ni muncul dengan kuat setelah aku keguguran kali ke-3 tanpa jawapan yg positif drpd doc. Tu pun sbb ade la salah seorg kawan yg prihatin dan chatting dgn aku psl perubatan Islam. Aku ni basic mmg la buat tp kalu kate lebih sikit tu jarang2 ada.

Bile aku suarakan pd DH, rupenye DH pn ade pendapat yg sama dan ada survey2 pusat2 rawatan Islam yg belambak skang ni.. Kebetulan ade seorg ustaz ni DH ada add kt fb, Ustaz Faiz dr P.R Al-Idrissyah. Ustaz tu ade maklumkan die akan berada di Gombak kalau sapa2 nk ketemu. So kami pun buat appointment dan jupe ustaz tu pd mlm yg dijanjikan. Memula cerita DH ckp la mungkin ustaz boleh buatkan air bacaan al-Quran (mmg kami blur psl ruqyah) tp ustaz tenang jer dan bertya byk soalan.

Lps borak, ustaz suh aku baring dan mintak kain yg die da pesan kat DH suh bwk. Kain tu die letak atas bdn aku supaya die x bersentuh kulit ngn aku nnt. Ustaz bacakan ayat2 al-Quran yg sukunya aku pun hafal betul2 kat tepi telinge ni, menguap2 aku dibuatnya. Setelah habis ustaz hembus kat telinge aku dan mula kepit jari kaki aku dgn sebatang pensil. Memula terkejut gak motipp ustaz ni, bila ustaz tya sakit tak? aku ckpla x. Bila ustaz tuka di kaki kanan yg aku sedar aku menjerit dan black out kejap...

Sooooo, kami da bleh agak serba sedikit ape punca aku selalu gugur walaupun ustaz x bg jawapan yg tepat. Die takut mendatangkan fitnah. Sbb ustaz faiz org Terengganu jadi susah nk jupe lg dan aku teruskan pergi ke beberapa P.R Islam yg terkenal (yg masuk tivi). Alhamdulillah setelah byk ustaz jupe dan bergelen2 air aku minum serta pelbagai ayat pendinding aku amalkan, aku rase kesihatan dalaman aku semakin kuat. Aku da x mudah goyah masuk bilik gelap, takde asik terkene kejutan beruk dll. kalau mmp hantu pun aku dah bleh lawan blk dgn bacaan ayatul Kursi dan Azan dgn kuat. Subhanallah syukur pdMu.. Namun gangguan itu tetap ade tp yg penting semangat kite kene kuat!!! Barulah nnt baby kite pun kuat (^_^)

So moralnya, balancekanlah usaha kita yg zahir dan yg batin..

p/s: sejak jupe ustaz, semangat makin kuat, mudah plak nk lekat tp kene kuatkan lg semangat utk pastikan baby dapat hidup dan sempurna...

2 comments:

  1. as salam... ada mengalami gak mcm awk ni. ada gangguan lain katanya. tak tau nak percaya ke x tp ada logiknya juga. sy pun dalam rawatan ni tgh nk 'menguatkan' diri yg lemah selalu ni... harap kita sama2 kuat hadapi benda yg xelok mcm ni.. Allah Maha Besar :)

    ReplyDelete
  2. salam miss bam.. xpecaya pun xper.. tp biler kiter percaya tu yg mendekatkan kita pdNya.. semoga miss bam pn kuat semangat yer =)

    ReplyDelete