Google+ Followers

Daisypath Anniversary Tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 7 June 2013

Puteri Qaseh Dah Setahun

Alhamdulillah.. 23 Mei 2013 yg lalu genap la puteri qaseh setahun.. Org kate mcm sekejap jer rasenyer setahun.. tapi kalau tya bonda and ayah rasenyer jerih perjalanan TTC tu terus bersambung hingga sekarang.. Belum lg boleh menarik nafas lega walaupun telah mempunyai puteri.

Ingat dulu tak sampi 24jam puteri dilahirkan, tetibe puteri mcm sesak nafas tp kejap jer bile panggil nurse puteri dah ok and nurse x sempat tgk. So she assumed puteri tader ape2. Kami discaj jam 3ptg dan smpi uma jam 5 ptg. Giler jammed jalan. Biler sampai jer di rumah br letak punggong 30 mnt, tetibe puteri sesak nafas sungguh2 sampai kua air hidung and airmata menangis. Kelam kabut kami semua. DH suh siap nk bwk baby g hospital. After taking some advises, kami g UMRA. Sampai di UMRA plak staf kate PAED masuk jam 7mlm paling awal.. Oh noo.. kene tunggu lg sejam.. Alahai penatnyer badan, dgn perut lapa lagik. Puteri pn lom susu sbb susu badan mmg tadek lagi. Sedih sgt time tu.. Naseb baek nenek2 puteri pn ikut same teman ke UMRA. Leh la tlg pgg puteri. DH plak g carik susu formula nk bancuh utk puteri. Siap kol UKMSC tya susu ape diorg bg puteri minum kt nursery and they said it was S26. DH pn pusing2 la g carik susu tu tp xder kt area tu. Langsung g tapaukan food nasi n ikan masin utk aku. 

Sian puteri kepenatan nanges mesti la lapa kan. Aku pn dgn muke seposen tya nurse tu kalau ade susu baby kt wad bleh tak bg sikit. Nurse tu pn g la amik sebotol kecik tu bg kt puteri. Rase terharu sgt tp puteri xnk minum pon. 

Perut aku lak makin mengembung tak tahu kenapa. Da mcm peknen 5 bln. Muke mak nmpk risau katenyer takut 'batu meroyan' bengkak. Terpinga-pinga aku. Apetu batu meroyan? So lps daftar puteri aku pn decide nk jupe Dr. Ummu sekali la.. risau la plak. Tp still kene tunggu gak sbb Dr. Ummu pn lom masuk lg.. T_T

Jam da dkt kol 7.15 tetibe nama dipanggil ke klinik Dr Ummu dan kebetulan nama puteri pn dipanggil haha kelam kabut aku sbb DH pn lom smpi lg. Aku suh nurse jump nama puteri sbb nk jupe Dr. Ummu dulu. Biler jupe Dr. Ummu die cek  perut and tya aku da berak buang air besar lom? Aku pn jwb lom nurse UKMSC x tya pn. Perut kembung camni bese katernyer nnt pakai bengkung. Skang die nk bg aku buang air dulu dan terus masukkan ubat kat bontot. Tak smpi 5 saat terus aku rase nk membuang dan mintax izin terus nk kua. Elok lps membuang, Paed da panggil semula nama puteri. Ke sana plak la aku kan dgn jln mcm siput tu tahan jerla.. 

Paed cek puteri DH pn sampi. Kate paed die check tgk puteri ok tp we witnessed wat happened to her dat evening. So he suggested either we went back to UKMSC or went to any hospital and asked to put our puteri in observation. He really worried dat we all 'fainted' dat nite and no one awake if sumthing happened.

DH want to go to govern but i refused as i had to stay there and DH had to leave. So sume pakat2 bincang psl sentri mlm tu. Mlm tu pn kecoh lg sbb puteri suke tersedak2.. siannyer anak bonda. Smpi puteri 4 bulan masih suke tersedak and muntah susu mcm air terjun. Masuk 5 bln br stop muntah2 tp mula la meragam dgn semua org kecuali bonda, nenek and babysitter.

Masuk 9 bln puteri kerap demam.. Sekali sebulan mest demam panas sgt dan lembik jer x bermaya.. Luluh hati kalu tgk die demam mcm tu. hati ni selalu berdoa agar Allah tidak meminjamkan puteri sekejap sgt kepada kami. Masuk setahun pula, kami da bawak puteri ke hospital tgh2 mlm sbb puteri nangis2 and restless dari siang smpi la embun jantan keluar.. Kali kedua puteri nangis2 lg kami bwk g jupe ustaz pulak tp stil nangis2 and acting weird smpi kol 1-2 pg.

Itulah setakat setahun bersama puteri.. Tak lama lagi puteri akan jadi kakak pulak. Entah mcm manela ragamnyer nnt. Doa kami moga puteri menjadi anak yang solehah dan kakak yang baik. Amin <3

4 comments:

  1. pregnant lg ke?
    bestnya,da bpe bln..

    papepun hapy belated birthday puteri qaseh..semoga menjadi anak yg solehah yer syg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @mamayaya,

      alhamdulillah dah 7 bln :)

      amin. tq mama yaya

      Delete
  2. Banyak bersabar ye Bonda Puteri.. Papepun tahniah sbb pregnant lg sekali..semoga kali ni dipermudahkan Allah SWT..
    Hepy Birthday Puter Qaseh, smoga sihat tubuh badan, pnjg umur n jd anak solehah :-)
    Bonda Puteri take care ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Mrs. Sweet, kali ini mmg dipermudahkan olehNya. Alhamdulillah..

      Amin.. Tq atas Doa utk Puteri :)

      Delete